Muziek kan een overtuigende sfeer creëren voor je omgeving, je helpen je verhaal te vertellen en een emotionele snaar raken, allemaal elementen die ervoor zorgen dat je publiek meer wil. Of je nu een filmmaker of een docent bent, door de tijd te nemen om het belang van muziek in films te bespreken, kan een goede film een ​​geweldige film worden.

muziek filmMuziek heeft impact

Kun je je je favoriete epische film voorstellen zonder een opzwepende muziekscore? Het is maarde vraag of het net zo opwindend en inspirerend zou zijn zonder de drums en georkestreerde energie. Of heb je ooit het volume van je televisie verlaagd terwijl je een horrorfilm aan het kijken was? Als je dat hebt gedaan, realiseer je je dat de angstfactor bijna volledig is geëlimineerd.

Door muziek in films op te nemen, kan je uiteindelijke film niet alleen interessanter worden, maar het geeft het publiek ook de mogelijkheid om emotioneel contact te maken met je personages en hun situatie en de filmmaker, om zijn verhaal en / of boodschap te versterken. Een scène van een gelukkig stel dat de kerk verlaat nadat ze net getrouwd zijn, zou bijvoorbeeld waarschijnlijk een liefdeslied bevatten dat overeenkomt met wat de personages op dat moment voelden. Ondertussen zouden onze favoriete horrorfilms een andere benadering hebben: muziek gebruiken om spanning te creëren en dreigende angst voor wat er om de hoek ligt.

De toegevoegde muziek verandert de stemming van het publiek volledig en wekt sterke emoties bij hen op, of laat ons in ieder geval in een horrorfilm weten wanneer we onze ogen moeten bedekken! Onthoud gewoon dat de muziek en de foto met elkaar in verband moeten staan ​​om het gewenste effect op het publiek te inspireren.

Denk je dat dit moeilijk klinkt om te doen? Je hebt gelijk. Muziek gebruiken om verbinding te maken met een publiek op een hoger niveau is een lastige zaak, omdat het kiezen van het juiste muziekstuk een film kan maken of breken. De truc is: denk niet te lang na over uw beslissing en experimenteer.

Regisseurs letten nauwgezet op de muziek die ze gebruiken en proberen hun muzikale scènes vaak uit op testpubliek om hun reacties te peilen. Steven Spielberg had slechts drie noten nodig in zijn spannende Jaws thema, gecomponeerd door John Williams, DA DUM! Wees niet bang voor vallen en opstaan, en wees niet bang om de muziek eenvoudig te houden.

tijd en plaatsTijd en plaats

Muziek kan ook voor uw film een ​​overtuigender tijd en plaats creëren. Het geluid van doedelzakken roept misschien ideeën op over Schotland en mistige groene velden, of de snaren van een sitar roepen beelden op uit het Verre Oosten. Gedempte basnoten duiden misschien iets sinisters aan, terwijl rockmuziek iets jeugdigs suggereert.

Denk na over de setting van een film en hoe muziek de sfeer kan versterken. Zonder het zelfs maar te beseffen, zal het publiek zich verhouden tot de geluiden en in het verhaal worden getrokken. Ook het publiek heeft dit duidelijk begrepen: de verkoop van home cinema sets en soundbars is in de voorbij jaren enorm gestegen. Ook thuis willen mensen de muziek van hun favoriete Netflix-films écht goed horen. Het belang van muziek bij films kan haast niet groter zijn. Het is essentieel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.