Waarom belangrijke momenten en muziek hand in hand gaan

Maar waarom is het eigenlijk belangrijk? Waarom zou je je trouwmuziek en trouwring voorrang geven boven, laten we zeggen, je trouwbedankjes of je trouwschoenen? Hier zijn enkele redenen waarom.

huwelijkHerinnering

Gasten zullen niet allemaal het soort bloemen op uw boeket weten terug te halen, of het uiterlijk weten- of de ingrediënten van de taart. Wellicht dat ze zich nog kunnen heugen wat men at. Wat zeer zeker wordt onthouden de trouwband of de huwelijkszanger of zangeres waardoor de sfeer zo goed was. Muziek kan op een huwelijksdag écht het verschil maken.

Het zet de toon van je speciale huwelijksdag.

Je huwelijksmuziek is als de soundtrack van je huwelijksceremonie. Het creëert een romantische sfeer en stelt gasten in staat om deel te nemen aan de vreugde van je verbintenis. Zonder muziek (of met de verkeerde afspeellijst) is de kans groot dat de meeste gasten meteen na het eten weggaan.

Waarom begrafenissen en muziek hand in hand gaan

Muziek heeft door de geschiedenis heen een bijzondere rol gespeeld bij uitvaartdiensten.
In heidense tijden werden op begrafenissen gezangen gezongen om de geesten te kalmeren. In het oude Rome waren er bij de begrafenisstoet muzikanten die blaasinstrumenten bespeelden en zangers verhieven hun stem ter ere van de doden. En in de 18e en 19e eeuw schreven klassieke componisten, waaronder Händel en Chopin, begrafenismarsen. Snel vooruit naar vandaag en muziek blijft een rol spelen in uitvaartdiensten – en om een ​​zeer goede reden.

Gevoelens uiten

begrafenisMuziek helpt ons te rouwen. Het brengt ons in contact met gevoelens die vaak te moeilijk onder woorden te brengen zijn. In de schok van het verlies kan het moeilijk zijn om je gedachten te verwerken en het kan bijna onmogelijk lijken om uw emoties onder woorden te brengen. Bij een uitvaartdienst kan muziek fungeren als een kanaal tussen je hoofd en je hart, waardoor je verbinding kunt maken met je ware gevoelens.

Herinneringen omarmen

We associëren allemaal speciale liedjes met bepaalde momenten in ons leven. Daarom is muziek op uitvaartdiensten vaak gekoppeld aan specifieke herinneringen aan de persoon die is overleden. Het stelt je in staat om na te denken over de details van hun leven en de kloof tussen het verleden en het heden te overbruggen.

Verbinden met anderen

Muziek bij een uitvaartdienst is een gedeelde ervaring. Het is een manier voor iedereen om publiekelijk hun verdriet te erkennen, het leven van hun geliefde te eren en op elkaar te leunen voor steun.

Ceremonie creëren

Muziek is een centraal onderdeel van de rituelen van ons leven. Doopfeesten, verjaardagen, diploma-uitreikingen, bruiloften en meer. Een begrafenis is ook een ritueel. Het is een belangrijke ceremonie en muziek draagt ​​bij aan het algehele gevoel van ceremoniële betekenis.

Denk na over de stemming en toon tijdens de ceremonie en bouw een eenvoudige soundtrack van vier of vijf muziekstukken of liedjes die feest, reflectie, verdriet, afscheid… misschien zelfs vreugde en gelach mogelijk maken. Misschien wil je ook nadenken over muziek voor de wake of na de begrafenisbijeenkomst met een mixtape die voor wat reflectie en wat feest zorgt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.