Een draagbare Bluetooth-luidspreker is een onmisbare accessoire voor jouw smartphone of laptop, maar er eentje uitkiezen kan een stressvolle taak zijn. Dit komt vooral door het enorme aantal opties aan speakers op de markt. Je hebt luidsprekers in alle soorten en maten, speakers van een paar tientjes tot speakers van honderden of euro’s of meer. De allerbeste manier om een ​​luidspreker te kiezen, is door hem te beluisteren, of door je te focussen op betrouwbare reviews zoals deze.

In tegenstelling tot smartphones kun je speakers echter niet altijd testen voordat je ze koopt, zelfs niet in grote media winkels of winkelcentra. Het op één na beste zou zijn om te weten waarnaar je moet zoeken in een luidspreker, zodat deze aan al je vereisten voldoet voordat je de sprong waagt. We hebben een beknopte checklist samengesteld met handige functies waar je rekening moet houden voordat je een draagbare Bluetooth-luidspreker koopt.

bluetooth speaker buitenshuisBluetooth-versie

Je moet allereerst rekening houden met welke versie van Bluetooth je aanschaft. De versie bepaalt de kwaliteit van de transmissie van audio en de connectie tussen apparaten. Je moet zoeken naar minimaal Bluetooth 4 of nog beter naar Bluetooth 5. Bluetooth 5 is vrijwel de nieuwste standaard voor de nieuwste apparaten. Deze zorgt voor een betere verbinding, snellere transmissie en een optimaal resultaat.

Drivers

De driver is het hart van elke luidspreker, dus het is absoluut noodzakelijk dat je een driver van redelijk formaat krijgt. De meeste draagbare luidsprekers hebben meestal een driver van 40 mm, wat in het begin een goede maat is. Als je grotere drivers wilt, verwacht dan dat de totale omvang van de luidspreker ook toeneemt. De Sony SRS-XB41 bijvoorbeeld heeft enorme 58 mm-drivers, wat de luidspreker natuurlijk veel groter maakt.

Bluetooth speaker close-upConnectiviteit

Naast draadloze connectiviteit is het prettig om ook de optie voor de bekabelde verbinding te hebben, dus controleer op een extra connector. Dit wordt over het algemeen gemarkeerd als ‘Aux-In ‘op de specificatiepagina van de luidspreker. Een bekabelde verbinding is handig als je de batterij van je telefoon of luidspreker een beetje wilt besparen en het helpt soms ook om een ​​betere geluidskwaliteit te krijgen. Veel luidsprekers hebben ook NFC, wat helpt bij een snelle koppeling met je apparaten.

Een microfoon is ook een goede functie, omdat je hiermee oproepen rechtstreeks via de luidspreker kunt beantwoorden, zoals een luidsprekertelefoon. Zo hoef je niet op zoek naar je telefoon als je gebeld wordt, maar beantwoord je deze direct via de speaker. Met een microfoon kun je ook communiceren met de virtuele assistent van je telefoon, zodat je afspraken kunt plannen en op weersupdates kunt controleren zonder je telefoon aan te raken.

Manier van opladen

Het hebben van een standaard USB-oplaadpoort is een extra gemak, vooral als je buiten bent of bij vrienden bent en de meegeleverde kabel niet bij je hebt. De meeste luidsprekers werken tegenwoordig op een Micro-USB-poort, waardoor ze ook met powerbanks kunnen worden opgeladen als je niet in de buurt van een stopcontact bent.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.