Muziek kan ontzettend veel met je doen. Of je er nu blij, actief of juist verdrietig van wordt, veel nummers hebben een bepaalde invloed op je. Er zijn heel veel verschillende genres, die tegenwoordig ook weer gemengd worden en waaruit nieuwe genres ontstaan. Zoveel mensen, zoveel wensen. Waar de ene persoon zich heel erg richt op de melodie, kan een ander juist weer veel waarde hechten aan het ritme. Smaken verschillen en over smaak valt niet te twisten, zeggen ze.

muziek lyricsLyrics

Soms maakt het niet uit hoe muziek klinkt; lyrics, oftewel de tekst van een nummer of liedje, kan heel veel betekenen. Je kunt je herkennen in wat de zanger of zangeres zingt en dat kan ervoor zorgen dat een nummer ineens heel persoonlijk voelt.

Of het nu gaat over liefde of juist liefdesverdriet, het leven, werk of de dagelijkse dingen; vaak zorgen herkenbare songteksten ervoor dat je een nummer leuk vindt. Het kan voelen alsof je niet meer alleen bent, alsof iemand hetzelfde voelt als jij, terwijl je eerder het idee had dat je alleen was in je gevoel.

De melodie of het ritme van het nummer maakt dan vaak niet meer uit.

Melodie

Er zijn heel veel mensen die een bepaald genre, wat muziek betreft, leuk vinden door de melodie. De melodie van een nummer komt vaak het meest naar voren en is daardoor het meest dominant. Als je de melodie van een nummer niets vindt, is de kans groot dat je het hele nummer, ongeacht het ritme en de lyrics, niets vindt.

Andersom kunnen het ritme en zeker de lyrics juist ontzettend belangrijk zijn; als je een bepaald genre waardeert en naar een feest of club gaat waar vooral dit soort muziek gedraaid wordt, maakt het niet uit wat er in het nummer gezongen wordt, als jij er maar lekker op kunt feesten of dansen.

muziek communicatieCommunicatie

Muziek helpt veel mensen met elkaar te praten, elkaar dingen duidelijk te maken. Voel je je rot of verdrietig, maar vind je het lastig om daarover te praten? Dan helpt het vaak om een link naar een muzieknummer door te sturen, wat vertelt hoe jij je voelt, of dat nu door middel van de melodie of de lyrics is.

Om deze reden wordt muziek ook vaak op begrafenissen gedraaid. Omdat de overledene een bepaald nummer zo mooi vond, maar ook omdat het een bepaald gevoel kan opwekken. Muziek doet veel met mensen.

Lang geleden werd muziek al gebruikt om mensen tijdens het werk actiever te maken. Tegenwoordig wordt muziek vooral gemaakt om emoties te uiten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.